Herhaalservice

Wellicht komt het voor dat u net een paar dagen geleden uw geneesmiddelen heeft opgehaald, en dat nu uw andere geneesmiddelen op zijn. Of u komt er op het laatste moment achter dat u net uw laatste tablet heeft ingenomen en dat u de huisarts niet meer kunt bereiken voor een nieuw recept…

Om dit te voorkomen heeft Apotheek Juliana nu de HerhaalService. Als u zich aanmeldt voor deze service zorgt de apotheek ervoor dat de geneesmiddelen die u chronisch gebruikt op gezette tijden voor u klaarliggen. Hoe deze service werkt, leest u hieronder.

HerhaalService = herhaalgemak voor uw chronische medicatie
Als u zich aanmeldt voor de HerhaalService wordt er samen met u gekeken welke geneesmiddelen geschikt zijn om op te nemen in de HerhaalService. Op basis van de gegevens in het computersysteem van de apotheek wordt er een selectie gemaakt van de geneesmiddelen die binnenkort op zullen zijn. Voor deze geneesmiddelen vraagt de apotheek zelf herhaalrecepten aan bij uw huisarts, u krijgt een melding van de apotheek wanneer uw geneesmiddelen klaarliggen voor u.

Voor welke geneesmiddelen?
De HerhaalService kan gebruikt worden voor geneesmiddelen die u chronisch gebruikt. Als u zich aanmeldt voor de HerhaalService wordt er samen met u gekeken welke geneesmiddelen geschikt zijn om op te nemen in de HerhaalService.

Gelijktrekken
Wij verzoeken u om uw huidige geneesmiddelvoorraad thuis te tellen (zie de tabel op de achterkant van het aanvraagformulier) zodat de apotheek de voorraad van al uw geneesmiddelen gelijk kan trekken. Dit doen we zodat u maar eens in de 3 maanden uw geneesmiddelen hoeft op te halen.

Nieuwe geneesmiddelen
Wijzigingen in uw geneesmiddelgebruik (dosering/starten/stoppen) dient u (of uw arts) altijd aan ons door te geven. Deze worden door ons meteen verwerkt. U krijgt van nieuwe geneesmiddelen, na de eerste periode van 14 dagen, voldoende mee om de periode tot aan de volgende levering met de overige geneesmiddelen te overbruggen.

Wilt u gebruik maken van de HerhaalService? Meld u zich dan aan bij ons in de apotheek!